måndag 23 januari 2012

Juholt - varför avgick han inte direkt eller förhandlade han om ett bra avgångsvederlag???

Jag har följt hela baletten med piruetter och allt. Nu vet vi att han avgått till slut. Göran Greider gråter och tycker synd om Juholt som är så fruktansvärt hemskt illa behandlad av den "borgeliga" pressen. Lider alla sossar av minnesförlust? - Har Greider glömt Borelius, Schenström och hon som glömt betala TV-licensen? Alla moderater och i sammanhanget inte så oviktigt - kvinnor. Är det mera synd om en man?

Mycket intressant var att läsa om och se bild när Anders Pihlblad och Schenström pussas på restaurang - OCH - vilken fantastisk tillfällighet (en på miljarden) att en fotograf stod utanför fönstret där de satt och att han kände igen henne osv. osv. Är det någon som tror att det var en slump? Jag tror hela restaurangbesöket var riggat av tidning/media för att svartmåla moderaterna. Jag skulle gärna ha sett deras nota? Hur mycket vin hade de egentligen druckit? Var det ett glas eller 10? Ingen vet!

Men det var väl inget "mediadrev" enligt Greider. Alla dessa moderater avgick direkt - antagligen för att rädda partiet från skada - och då var det inte intressant längre.

Men vad gör Juholt? Han hänger kvar och verkar inte bry sig om att partiet skadas? Varför avgick han inte direkt om det var så djävligt?
När tiden gått och det framkommit mer och mer konstiga förvecklingar, verkar han vara en person som under många år skott sig  på sina politiska uppdrag. Skickat räkningar på egna bilen och en hyrbil för samma resa osv. Hur såg det ut när han varit lokalpolitiker? Man bara undrar? Gräv vidare - det verkar ju finnas hur mycket mygel som helst. Väldigt intressant för allmänheten att få veta, oavsett partifärg på den som myglat, om personen avgått eller inte.

 Juholt är inte ensam
Jag vill inte påstå att han är ensam - man bävar när man tänker på vad alla mängder av mindre spektakulära rikspolitiker, kommunal-, landstings- politiker, tjänstemän, generaldirektörer m.fl. kan ha haft för sig och som aldrig granskats. Är detta en kultur bland politiker? Krognotor, reseavdrag, traktamente, småfiffel, klipp o klistra kvitton etc? T ex krav på ersättning 5 kr för toabesök! Otroligt hur girig man kan bli av att vara välbetald!
Hur är det fatt med moralen, integriteten? Handlar det bara om pengar eller kan det mot alla odds bara vara ren dumhet?

Är dessa politiker, statssekreterare och andra högt uppsatta så djävla stressade att de inte har nån koll alls?? Ofta har de ju en stab runt sig som fixar allt praktiskt. En stab som bokar TV/radiointervjuer, mat, ledighet, när personen ifråga ska vara här eller där osv. Jag antar att det även innefattar skatteplanering och redovisning. Om inte  - varför? Hur många miljoner/miljarder handlar det om? Var finns revisorer och kontroll inom statliga institutioner?

Juholt borde i alla fall kunna  veta om han kört sin egen bil eller hyrt bil? Om inte annat borde någon i hans stab runt om honom ha vetat. Vad ska han annars ha dem till. Vad hade hänt om Juholt åkt fast för fortkörning?? Vilken bil skulle registreras??

Min åsikt om Juholt är ganska klar. Han är en broiler - en produkt av SSU, SAP etc. Han skor sig på politiken. Har han haft något jobb utom politiken?
Jo, han var visst journalist ett tag och sålde fotografier olagligt. Ekonomiskt strul redan då...vid vilken ålder var det?
Han verkar skita i väljarna, i idealen, han vill ha allt! Dyrkan, vara bäst och leva lyxliv! Han talar så vackert om ett jämlikt samhälle. Vem får 1,7 miljoner kronor när man misskött sig??? Jag tycker han ska skänka pengarna till de "fattigbarn" som han säger sig ömma för!
Min gamla pappa, socialdemokrat, skulle om han levde, bara spy över Juholt och liknande makthavare?

Jag önskar att media gräver vidare och tar reda på hur det ligger till med Juholts ekonomi när han nu avgår? Det är intressant att allmänheten att veta om även avgången handlar om pengar?
Får Juholt mera pengar (ev. från partiet) om han blir sparkad eller om han avgår själv? MEN håll er till fakta!

Frågan kan nu anses besvarad - han får en årslön (fallskärm) av Socialdemokratiska partiet dvs 1.7 miljoner för att han avgår. Visserligen med avdrag med 57 000 kr/månad som han får från Riksdagen. Juholt sitter alltså kvar som riksdagsman och behåller alla förmåner bl.a. bidraget till bostad i Stockholm, reseersättningar och allt annat som ingår när han sitter i riksdagen. Bra jobbat! Ett hett tips är att han sitter kvar i Riksdagen tills han får pension därifrån dvs. när han suttit där i 5 år.

Det ser ut att vara dyrt för Socialdemokraterna att köpa ut en partiledare som de inte vill ha kvar längre, men är troligen likadant i alla partier. Skandalen om han blir sparkad kanske är än värre - vem vet? Jag förstå om Juholt kör en stentuff förhandling. Han har ju fattat vilka fegisar VU, partigänget etc är och kör racet. Han känner till "kulturen" bland sina partivänner - alla håller varandra om ryggen när det handlar om pengar. Det drabbar ju ingen av dem. 

Det är ju medlemmarna eller skattebetalarna som får betala - inte VU eller partistyrelsens ledamöter.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar